Dolar yeniden hareketlendi! İşte dolar kuru fiyatı…

Dolar yeniden hareketlendi! İşte dolar kuru fiyatı…


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan cari açık sonrası dolar kuru yeniden hareketlendi. Cari açık rakamının açıklanmasının ardından 4,48 lira seviyesinden işlem gören dolar kuru daha sonra 4.54 liraya kadar yükseldi. İşte güncel dolar fiyatı…

Piyasaların yoğun veri akışı ve merkez bankalarının alacağı kararların takip edildiği yeni haftanın ilk gününe dolar kuru 4,48 lira seviyesinden başladı ve gün içinde 4,53 liranın üzerine çıktı.

Uzmanlar piyasalarda genel kırılganlığın devam ettiğini ifade ederek, buna olası bir Kandil operasyonununda arttıracağı jeopolitik risklerin eklendiğini belirtiyor. Ayrıca bu hafta merkez bankalarından gelecek sıkılaştırma açıklamalarının da gelişen ülke piyasalarındaki hareketlerin dalga boyunu artırabileceği ifade ediliyor.

Yurt içi piyasalarında günün önemli verilerinden biri olan cari açık beklentisinin nisanda 5 milyar 426 milyon dolar düzeyinde gerçekleşirken 12 aylık açık ise 57 milyar 73 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Söz konusu verilere önemli bir tepki vermeyen dolar kuru, ilerleyen saatlerde hareketlenmeye başlayarak tekrar yükselişe geçti.

Dolar, Türk Lirası karşısında 4,53 liranın üzerine çıkarken, euro kuru da 5,35 lirayı aştı. Kur en yüksek 4.5397 lira seviyesini gördü. Euro kuru ise en yüsek 5.3537 liraya ulaştı.

Dolar kuru, TL karşısında saat 14.00 itibariyle 4.5207 lira seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda ise euro kuru, TL karşısında 4.3258’den el değiştiriyor.

Yurtiçi piyasalar bugün saat 14:30’da Merkez Bankası beklenti anketi verilerini takip edecek. Çarşamba günü ise ikinci çeyrek büyümesine ilişkin sinyal niteliğinde olan nisan ayı sanayi üretim verisi duyurulacak.

Yurtdışı piyasalarda ise çarşamba günü ABD, Perşembe günü Avrupa, Cuma günü Japonya merkez bankalarının faiz toplantılarının sonuçları takip edilecek.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir