ÇKD; Cumhuriyetin 95 Yılın da, 95 Çağdaş Türk Kadını, Atasının huzuruna çıktı

Example HTML page

ÇKD; Cumhuriyetin 95 Yılın da, 95 Çağdaş Türk Kadını, Atasının huzuruna çıktı.

2018 Nisan ayın da Sakine Sayar ve Yönetim Kurulu arkadaşlarının kuruluşunu gerçekleştirdikleri ÇKD- Çağdaş Kadınlar derneği Cumhuriyetin Kuruluşunun 95 yılın da ÇKD üyesi 95 kadın ile Atasının huzuruna çıkarak çelenk koyma töreni gerçekleştirdi.

ÇKD Genel Başkanı Sakine Sayar’ın ; Gazetemize yapmış olduğu değerlendirme


ÇKD; Çağdaş Kadınlar Derneği Genel Başkanı Sakine Sayar Gazetemiz Haber Etkin gazetesine yapmış olduğu değerlendirmede ;Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından küllerinden yeniden Çağdaş laik demokratik Cumhuriyeti inşa ederek, biz Türk kadınlarına dünya ülkelerinden daha önce kadına özgürlük haklarını sağlayarak etmiş olduğu öncülüğün farkındayız.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün İlkeleri olan Cumhuriyetçilik,Laiklik,Halkçılık,Milliyetçilik,Devrimcilik,Devletçilik ilkelerinin yılmaz savunucusu ve koruyucusu olmaya ilelebet devam edeceğiz dedi.



Günümüz Türkiyesin de her ne kadar Ülkemizin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine saldıranlar,kaldırmak isteyenler olsa da bilmeliler ki bu amaçlarına biz çağdaş Türk kadınları olduğu sürece amaçlarına ulaşamayacaklardır dedi.

Yurdumuza bir güneş gibi doğan, aydınlama devriminin öncüsü Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığı sonsuza dek yolumuzu aydınlatmaya ve biz çağdaş Türk Kadınlarına rehber olmaya devam edecektir dedi.


ÇKD Genel Başkanı ve beraberindeki dernek üyeleri İkinci Cumhurbaşkanımız Atatürk’ün silah arkadaşı İsmet İnönü’nün Anıtkabir deki ebedi istirahatgahınıda ziyaret edip saygı duruşunda bulundular.

Birinci Meclis Ziyareti

Çağdaş Kadınlar Derneği Genel Başkanı Sakine Sayar ve beraberindeki heyet birinci meclis binası olan Eski TBMM’ni de ziyaret etti.

68 Kuşağının kabirlerini de ziyaret ettiler

ÇKD- Çağdaş Kadınlar Derneği Gelen Başkanı ve beraberindeki dernek üyeleri Devrimci mücadeleye öncülük eden 68 Kuşağının liderlerinden Deniz Gezmiş,Hüseyin İnan,Mahir Çayan,Ulaş Bardakçı ve 68 kuşağının avukatlığını yapan Halit Çeleng’in kabirlerini de Ziyaret ederek çiçek bırakıp dua ettiler.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir